Toplotne Črpalke

Toplotna črpalka črpa energijo nizke temperature iz okolja in ji nato temperaturo poviša za namen ogrevanja. Učinkovitost toplotne črpalke pokaže koeficient zmogljivosti sistema. Ta je ponavadi v razponu od 3 do 5, kar pomeni, da je toplotna črpalka od tri- do petkrat učinkovitejša od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva. Toplotna črpalka lahko ogreva hišo tudi pri zelo nizkih temperaturah, nekateri modeli toplotnih črpalk zrak-voda pa lahko delujejo tudi za hlajenje v poletnih mesecih.

V naši ponudbi imamo toplotne črpalke Daikin Altherma in Mitsubishi Ecodan.

Toplotna črpalka Daikin Altherma

Toplotne črpalke Daikin Altherma

Daikin ima več kot 40 let izkušenj na področju toplotnih črpalk in letno izdela več kot milijon toplotnih črpalk za gospodinjstva in komercialno uporabo. V ponudbi imamo dva sistema črpalk.

Daikin Altherma LT - Nizkotemperaturna toplotna črpalka
Idealna rešitev za ogrevanje prostorov s sistemi nizkotemperaturnega ogrevanja (npr. talno ogrevanje) in pripravo sanitarne vode.

Daikin Altherma HT - Visokotemperaturna toplotna črpalka
Je idealna rešitev pri obnovi obstoječih sistemov ogrevanja na trda goriva in fosilna goriva. Sistem omogoča pripravo vode do 80°C brez uporabe dodatnih grelcev zato lahko ohranimo obstoječe radiatorje pri namestitvi toplotne črpalke.

Toplotna črpalka Daikin Altherma hybrid

Toplotne črpalke Daikin Altherma Haybrid - Hibridne toplotne črpalke

Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in kondenzacijskega plinskega kotla, ki z okolju prijazno tehnologojo zagotavlja nizke stroške ogrevanja.

Toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid je nov Daikinov sistem ogrevanja objektov in gospodinjske tople vode, ki združuje teh - nologijo toplotne črpalke zrak-voda ter tehnologijo plinskega kondenzacijskega kotla. V odvisnosti od zunanje temperature, cene električne energije in plina ter potrebe po toplotni energiji v zgradbi, sistem pametno izbira najbolj ekonomičen način delovanja: delovanje samo s toplotno črpalko, samo s plinskim kondenzacijskim kotlom ali hkratno delovanje obeh sistemov, t.i. hibridno delovanje.

Mitsubishi ecodan

Toplotne črpalke Mitsubishi Ecodan

Ecodan je ogrevalni sistem s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi, ki je namenjen je ogrevanju ogrevalne vode in sanitarne vode. Sistem je opremljen s sodobno invertersko tehnologijo, ki z optimalnim prilagajanjem grelne moči omogoča zelo natančno nadziranje ciljne sobne temperature in zagotavlja udobno ogrevanje. Ključne prednosti sistema Mitsubishi Ecodan v deljeni izvedbi s toplotno črpalko zrak-voda Ecodan so energetska varčnost, toplotno udobje, učinkovitost ogrevanja pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah ter enostavna instalacija. Naprave, ki so uvrščene na seznam ustrezne opreme EKO SKLAD so subvencionirane v skladu z aktualnimi javnimi pozivi EKO SKLAD-a.

Klimatske naprave Daikin
Klimatske naprave Mitsubishi
Klimatske naprave Toshiba

MNT Jernej Gubaš s.p
Laze 12
5290 Šempeter pri gorici

E-pošta: info@mnt-gj.si

 

Za povpraševanje kontaktirajte kontaktne osebe na spodnji povezavi.